Rusya’da 2025 yılına kadar 30 milyon doların üzerinde servete sahip kişilerin sayısı yüzde 29 artacak ve 10 bin 346 kişiye ulaşacak.
Knight Frank şirketinin “Wealth Report” raporunda yer alan açıklamada “Ancak 2020 yılında bu alanda olumsuz dinamikler gözlemlendi ‘eksi yüzde 11 azalarak 8 bin 15 kişiye düşüş’” ifadelerine yer verildi.
Önümüzdeki beş yıl içinde toplamda dünyada aşırı zengin insanların sayısı yüzde 27 artarak 663 binden fazla kişiye çıkacak. Artış açısından liderler Asya (artı yüzde 39), Endonezya (artı yüzde 67) ve Hindistan (artı yüzde 63) olacak.
Raporda yer alan açıklamalara göre, 30 milyon doların üzerinde serveti olan kişilere sahip ülkeler arasında liderler şu anda 180 bin kişi ile ABD (2020’de artı yüzde 4), 70 binin üzerinde insan ile Çin (artı yüzde 16) ve Almanya (artı yüzde 3) yer alıyor. Rusya ise 9. Sırada bulunuyor.
Aynı zamanda, geçen yıl en belirgin olumsuz dinamikler eksi yüzde 33 düşüş ile Yunanistan’da, eksi yüzde 24 ile Portekiz’de ve eksi yüzde 22 ile Birleşik Arap Emirlikleri’nde kaydedildi.