Rusya’nın başkenti Moskova ve diğer bölgelerinde, 1 Mayıs dolayısıyla kutlamalar yapıldı.
Rusya Bağımsız Sendikalar Federasyonu’nun organizasyonuyla ülke genelinde 45 bölgede 8 binden fazla miting, konser ve yürüyüş düzenlendi.
Siyasi partiler de 1 Mayıs’ı kendi programlarıyla kutladı.
Başkent Moskova’da Komünist Parti, Liberal Demokrat Parti ve Gerçek İçin Adil Rusya Partisi ayrı ayrı yerlerde üyeleriyle mitingler düzenledi. Komünist Parti’nin mitinginde Filistin’e destek amacıyla bazı vatandaşların Filistin bayrağı taşıdığı görüldü.

Sovyetler Birliği döneminde oldukça geniş kapsamlı kutlanan 1 Mayıs, bugün ülkede eski görkemiyle kutlanmasa da bazı partiler ve işçi sendikaları tarafından, izin alınarak önceden belirlenen salonlarda ve alanlarda kutlanıyor.
Ülkede resmi tatil olan 1 Mayıs’ta özellikle Komünist Parti, Liberal Demokrat Parti gibi partiler devletin gösterdiği alanlarda ve salonlarda izinli küçük mitingler düzenliyor.
Yetkililerin konuşma yaptığı mitingler bayram havasında sona eriyor, çeşitli yerlerde akşam saatlerinde konserler düzenleniyor.
Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından sonra ülkede sokaklarda toplu etkinlikler sınırlandırıldığı için 1 Mayıs etkinlikleri de daha küçük ölçekte gerçekleştiriliyor.

