Gurur duyacağımız bir nesil yetişiyor

0
955

Rus-Türk evliliklerinden doğan çok zeki, çok bilgili ve çok yetenekli bir nesil yetişiyor.

Ben bazen karşılaşıyorum ve gerçekten gurur duyuyorum…

Sanattan spora, müzikten, bilime kadar her alanda bu gençleri görüyorum. Kırmızı diplomalar ile mezun olanından, sporda uluslararası derece yapanına, sahne sanatlarında kendisini ispatlayanlar. Ne isterseniz var.


Ama bir şey eksik!

Bu gençlerimizin bir birinden haberi yok. Onları aynı platformda toplayacak, kendi aralarında kaynaşmalarını sağlayacak bir oluşum yok. Yıllar önce RTİB Eş Başkanı Sabahattin Yavuz, bana bir projeden bahsetmişti; “Rus-Türk ailelerini bir araya getirip kaynaştıracak bir oluşum. Herkes birbirinden haberdar olmasını sağlayacak. Birisine yardım gerektiğinde bilip kendi içinde çözecek muhteşem bir mekanizma olacak”  demişti.

O dönem beni çok heyecanlandırmıştı bu düşünce. Bugün bu gençlerin başarıları ile tesadüfen karşılaşınca ne kadar isabetli bir şey olurdu hayata geçseydi diye kendimi düşünmekten alı koyamıyorum.


Aşı Sertifikaları baş ağrıtıyor

İnsan oğlunun en büyük tehdidi olan COVID-19 bile ülkelerin kişisel hırslarını durdurabilmiş değil. 

Durup topyekûn bu ilet ile savaşmak ve insanlığı bu illetten kurtarmak gerekirken; o onun aşısını, bu bunun aşısını kabul etmiyor. Kabul edilmeyen aşıların artık yüz milyonlarca insan tarafından yapıldığını ve neredeyse bir yıldır uygulandığını göz önünde bulundurunca kararların bilimsel olmadığını sanırım söylemeye gerek yok. 

Arada olan bizim gibilere oluyor. Örneğin Rusya’da yaşayıp Avrupa’da işleri olanlar, ya da özgür iradesi ile istediği aşıyı yapma hakkını kullananlar ne burada ne de orada rahat hareket edebiliyor. 

Rus aşısı olanların sertifikası Batı’da, Batı’daki aşıların sertifikası da burada kabul görmeyince hastalıktan çok gidilecek yerdeki yaşanacak sorunlar insanları endişelendirmeye başladı. Şu an QR kod işlemi askıya alındığı için derinlemesine hissedilmiyor ancak QR kod uygulamaya alınır ve her yere girişte bu kod istenirse işte o zaman hastalığa yakalanmadan beter bir durum ortaya çıkacak.

Zaten hali hazırda bir ülkeden bir ülkeye uçarken olduğun aşı giderken kabul görmüyor ama dönerken işe yarıyor. Allahtan Türkiye, Rus aşısını tanıyor da oraya gidip gelirken insanlar sorun yaşamıyor.