GAZETEM RUSYA | YEREL

Dolandırıcılar Moskovalı bir kişiye 30 milyon rublelik külçe altın aldırdı

Yayın: · YEREL
Dolandırıcılar Moskovalı bir kişiye 30 milyon rublelik külçe altın aldırdı
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Moskova’da kendilerini kamu kurumlarının çalışanları olarak tanıtan dolandırıcılar, 59 yaşındaki bir kişiyi mali varlıklarını koruma bahanesiyle 2,5 kilogram külçe altın satın almaya ikna etti.

Rusya İçişleri Bakanlığının Moskova Ana Müdürlüğü Basın Servisi, RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada, kamu kurumlarının çalışanları gibi davranan dolandırıcıların, Moskova’da yaşayan bir kişiyi mali varlıklarının güvenliğini sağlama bahanesiyle 30 milyon rubleyi aşkın değerde külçe altın almaya ve bunları bir kuryeye teslim etmeye ikna ettiğini bildirdi.

Reklam

Moskova’da yaşayan 59 yaşındaki bir kişi polise başvurarak, cep telefonundan kendisini çeşitli kamu kurumlarının çalışanları olarak tanıtan kimliği belirsiz kişilerce defalarca arandığını belirtti.

Basın Servisinden yapılan açıklamada, “Şüpheliler, mali varlıklarının güvenliğini sağlamak için bankadan toplam ağırlığı 2,5 kilogram olan 30 milyon 610 bin 164 ruble değerinde külçe altın alması gerektiğine kişiyi ikna etti. Suçlulara güvenen mağdur, değerli metali kuryeye teslim etti.” ifadeleri kullanıldı.

Polis, kuryenin kimliğini tespit ederek 21 yaşındaki Moskovalı kadını Anna Mihaylova Sokağı’nda gözaltına aldı. Kadının, yöneticisinin talimatıyla külçe altınları gizli bir noktaya bıraktığı belirlendi.

Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun 159. maddesinin 4. fıkrası uyarınca dolandırıcılık suçundan ceza davası açıldı. Şüpheli tutuklandı.

Reklam

İlginizi Çekebilir