GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Putin: Türk şirketleri Akkuyu NGS’deki hisselerin bir bölümünü satın almaya hazır

Putin: Türk şirketleri Akkuyu NGS’deki hisselerin bir bölümünü satın almaya hazır
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı Türk şirketlerinin Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesine ortak olmak amacıyla hisse satın almaya hazır olduğunu açıkladı. Putin, Rusya’nın bu girişime olumlu yaklaştığını belirtti.

Rusya-Afrika Forumu kapsamında açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı Türk şirketlerinin Akkuyu NGS projesine yatırım yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Reklam

Putin’e göre, Türkiye’deki Akkuyu NGS’nin inşası tamamen Rusya tarafından finanse ediliyor. Projenin yatırım tutarı 25 milyar dolar ve finansmanın yüzde 100’ü Rus kaynaklarından sağlanıyor. Rusya, projeyi özel koşullar altında yürütüyor. Santrali inşa eden Rusya, aynı zamanda santralin mülkiyetini elinde bulunduruyor ve işletilmesini sağlıyor.

Putin, Türkiye’deki bazı şirketlerin projeye ortak olmak istediğini ve hisselerin bir bölümünü satın almaya hazır olduğunu belirtti. Rus tarafının bu ilgiyi memnuniyetle karşıladığını ve böyle bir gelişmeye hazır olduğunu ifade etti.

Akkuyu NGS, Türkiye’nin güney kıyısında, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom’un iştiraki olan Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından inşa ediliyor.

Reklam

İlginizi Çekebilir