GAZETEM RUSYA | EKONOMİ

Dmitriyev, BRICS ülkeleriyle ortak yatırımların hacmini açıkladı

Dmitriyev, BRICS ülkeleriyle ortak yatırımların hacmini açıkladı
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile BRICS ülkelerinden ortaklarının 100’den fazla projeye yaptığı ve onayladığı yatırımların tutarı 1,6 trilyon rubleyi aşarken, 600 milyar rublenin üzerinde yeni ortak projeler de değerlendirme aşamasında bulunuyor.

Rusya Devlet Başkanı’nın yabancı ülkelerle yatırım ve ekonomik iş birliğinden sorumlu özel temsilcisi ve RDIF Başkanı Kirill Dmitriyev, Max’ta yaptığı paylaşımda, “RDIF, BRICS ülkelerinden ortaklarıyla yatırım alanındaki iş birliğini aktif şekilde geliştiriyor. Birlikte 100’den fazla projeye 1,6 trilyon rublenin üzerinde yatırım yapıldı ve yatırım yapılması onaylandı” ifadelerini kullandı.

Reklam

Dmitriyev, ayrıca toplam değeri 600 milyar rubleyi aşan 50’den fazla ortak projenin değerlendirme aşamasında olduğunu belirtti. Dmitriyev, bunların tıp, enerji, altyapı, tarım ve yüksek teknoloji alanlarındaki projeler olduğunu, yapay zekâ ve veri merkezlerini de kapsadığını ifade etti.

BRICS’in ölçeği yeni ortak projeler için fırsatlar sunuyor

Dmitriyev, “BRICS’in ölçeği, yeni ortak projeler, ulusal para birimleriyle ödemelerin geliştirilmesi, teknoloji ortaklığı ve karşılıklı yatırımlar için büyük fırsatlar sunuyor” vurgusunu yaptı.

Dmitriyev, bu alanların ve yeni girişimlerin Yeni Delhi’deki BRICS Zirvesi’nde ele alınacağını belirtti.

Reklam

İlginizi Çekebilir