GAZETEM RUSYA | DÜNYA

Çin Savunma Bakanlığı: Rusya ile ortak devriye üçüncü ülkelere yönelik değil

Yayın: · DÜNYA
Çin Savunma Bakanlığı: Rusya ile ortak devriye üçüncü ülkelere yönelik değil
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Pekin, Moskova ile askeri iş birliğinin, özellikle de Asya-Pasifik bölgesi sularında gerçekleştirilen son ortak devriyenin üçüncü ülkelere yönelik olmadığını açıkladı.

Çin Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jiang Bin, Çin ve Rusya’nın askeri iş birliğinin üçüncü ülkelere karşı yöneltilmediğini söyledi.

Reklam

Çin basını, Jiang Bin’in, bazı analistlerin Çin ve Rusya’nın Asya-Pasifik bölgesi sularında ABD ve müttefiklerinin faaliyetlerine karşı bir hamle olarak devriye gerçekleştirdiği yönündeki değerlendirmelerine ilişkin soruya verdiği yanıtı aktardı.

Jiang Bin, “Çin ve Rusya silahlı kuvvetlerinin iş birliği üçüncü ülkelere yönelik değildir.” dedi.

Çin Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü, askeri alandaki iş birliğinin Çin ve Rusya’nın egemenliğinin korunması ve güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynadığını, ayrıca uluslararası ve bölgesel istikrara katkı sağladığını belirtti.

Rusya Pasifik Filosu (TOF), salı günü Rusya-Çin ortak tatbikatı “Deniz Etkileşimi-2026”nın tamamlanmasının ardından iki ülke gemilerinin Asya-Pasifik bölgesi sularında ortak devriye gerçekleştirmek üzere Sarı Deniz’e açıldığını duyurmuştu.

Reklam

İlginizi Çekebilir