Moskova metrosunda gerçekleştirilen göç denetiminde, Rusya’da göç mevzuatını ihlal ederek bulunan yaklaşık 140 yabancı tespit edilerek gözaltına alındı.
Rusya İçişleri Bakanlığı Göç Servisi, Moskova’daki metro istasyonlarından birinin yakınında düzenlenen operasyonun ardından göç mevzuatını ihlal eden yaklaşık 140 yabancının Rusya’dan sınır dışı edileceğini bildirdi.

Göç Servisinden yapılan açıklamada, polis ekiplerinin Moskova metrosundaki istasyonlardan birinde, Rusya’da yasa dışı olarak bulunan yabancıların tespit edilmesi ve yakalanmasını amaçlayan operasyonel ve önleyici bir çalışma yürüttüğü belirtildi. Kolluk kuvvetleri bu amaçla göç mevzuatını ihlal eden kişilerin tespit edilmesine yönelik en yeni teknolojileri kullandı.
Metro kontrolünde yaklaşık 140 yabancı tespit edildi
Açıklamada, “Kolluk kuvvetleri yalnızca birkaç saat içinde ülkede göç mevzuatını ihlal ederek bulunan ve denetlenen kişiler siciline dahil edilmiş yaklaşık 140 yabancıyı tespit etti. Bu kişilerin tamamı gözaltına alınarak polis merkezlerine götürüldü” denildi.
Kolluk kuvvetleri, yabancıların her biri hakkında idari ihlal tutanağı düzenlendiğini ve para cezası verildiğini, tamamının Rusya’ya girişlerine izin verilmeksizin ülke dışına çıkarılacağını bildirdi.
Açıklamada, “Bu sonuçlar, Rusya’nın bölgelerindeki altyapı tesislerinde devreye alınan ve havalimanları, tren istasyonları, kent içi ulaşım, nehir limanları ve Moskova metrosu başta olmak üzere diğer tesisleri kapsayan özel amaçlı sistem sayesinde mümkün oldu” ifadelerine yer verildi.
Göç Servisi, benzer çalışmaların Rusya’nın diğer bölgeleri de dahil olmak üzere düzenli olarak gerçekleştirileceğini belirtti.






