Rusya’da akaryakıt piyasasında durumun istikrarlı ve kontrol altında olduğu belirtilirken, iç piyasaya akaryakıt sevkiyatının artırılması için yeni anlaşmalar üzerinde çalışılıyor.
Rusya Federal Anti-Tekel Servisi (FAS) Başkan Yardımcısı Gennadiy Magazinov, gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya’da akaryakıt piyasasındaki durumun kontrol altında ve istikrarlı olduğunu, kıtlık bulunmadığını bildirdi.

Magazinov, Kafkasya Yatırım Forumu kulislerinde yaptığı açıklamada, “Akaryakıt piyasasında durum istikrarlı. Kıtlık yok, akaryakıt tamamen sağlanmış durumda. Durum kontrol altında.” dedi.
Magazinov, Rusya Enerji Bakanlığı ve FAS’ın petrol şirketleriyle ülkenin iç piyasasına akaryakıt sevkiyatının artırılmasına yönelik gelecekteki anlaşmaların ayrıntıları üzerinde çalıştığını da sözlerine ekledi.
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, geçen perşembe günü Rusya Enerji Bakanlığı, FAS ve petrol şirketlerinin anlaşmalar üzerindeki çalışmaları önümüzdeki günlerde tamamlaması gerektiğini bildirmişti.
Kafkasya Yatırım Forumu, 28-30 Nisan tarihlerinde Mineralnıye Vodı’da düzenleniyor.






