GAZETEM RUSYA | EKONOMİ

OneTwoTrip: Ruslar yaz için en sık İtalya ve Türkiye’de otel rezervasyonu yapıyor

Yayın: · EKONOMİ
OneTwoTrip: Ruslar yaz için en sık İtalya ve Türkiye’de otel rezervasyonu yapıyor
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusların 2026 yaz sezonu için yaptığı erken rezervasyon tercihleri belli oldu. Araştırmaya göre otelde İtalya ve Türkiye öne çıkarken, uçak bileti alımlarında ise Asya ülkelerine yoğun ilgi dikkat çekti.

Yurt içi destinasyonlara bakıldığında ise turistlerin en fazla erken rezervasyonu Sankt-Peterburg, Moskova ve Adler’de gerçekleştirdiği belirtildi

Reklam

Rusların 2026 yazı için şimdiden en fazla otel rezervasyonu yaptığı ülkeler listesinde İtalya ve Türkiye ilk sırada yer aldı. Bu bilgi, seyahat planlama servisi OneTwoTrip’in araştırmasında yer aldı.

Şirket yetkilileri, yaptıkları açıklamada “En popüler ilk beş ülke şu şekilde sıralanıyor: yüzde 15 rezervasyon payıyla ilk sırada İtalya yer alıyor, onu yüzde 13 ile Türkiye, yüzde 9 ile Fransa, yüzde 6 ile Tayland ve yüzde 5,3 ile İspanya takip ediyor.” ifadelerini kullandı.

Yaz sezonu için seyahatseverlerin uçak bileti almaya başladığı destinasyonlar ise erken otel rezervasyonlarının yoğunlaştığı lokasyonlardan önemli ölçüde farklılık gösterdi. En çok talep gören ülke yüzde 13,7 payla Çin oldu. Ayrıca birçok kişi Japonya’ya (yüzde 11,5), Endonezya’ya (yüzde 11,1), Türkiye’ye (yüzde 6,8) ve Güney Kore’ye (yüzde 5,5) uçak bileti satın aldı.

Rusya’ya ilişkin verilere göre turistler en fazla erken otel rezervasyonunu yüzde 14,9 ile Sankt-Peterburg’da, yüzde 9,8 ile Moskova’da, yüzde 8,1 ile Adler’de, yüzde 3,8 ile Soçi’de ve yüzde 2,9 ile Kaliningrad’da yaptı. Önceden satın alınan uçak biletlerinde ise Kaliningrad yüzde 31 ile ilk sırada yer aldı. Bu şehri yüzde 12,7 ile Petropavlovsk-Kamçatskiy, yüzde 12 ile Moskova, yüzde 10,3 ile Soçi ve yüzde 5,5 ile Sankt-Peterburg izledi.

Servisin verilerine göre otellere yönelik talep istikrarlı seyrederken, bir yıl içinde yurt dışındaki rezervasyonların payı yüzde 14 artarak yüzde 32’ye ulaştı. Bununla birlikte seyahatseverlerin büyük çoğunluğu (yüzde 68) yaz tatilini yine Rusya’da geçirmeyi planlıyor.

Araştırmada, yaz dönemine yönelik uçak rezervasyonlarında ise tablonun tamamen farklı olduğu belirtildi. Buna göre yolcu trafiği bir yıl içinde yüzde 51,5 arttı; başka bir ifadeyle yaz ayları için servis üzerinden satın alınan bilet sayısı bu oranda yükseldi. Destinasyon dağılımı da dikkat çekici biçimde değişti. Yurt dışına yapılan uçak rezervasyonlarının payı yüzde 42’ye çıkarak bir yıl öncesine kıyasla 2,2 kat arttı. Yurt içi destinasyonlara yönelik talep ise 2025 yılında yüzde 81 seviyesindeyken yüzde 58 olarak gerçekleşti.

Reklam

İlginizi Çekebilir