Karagün dostu Rusya

0
448

Rusya’nın yaşanan deprem sonrası Türk halkına destek ve dayanışma göstermesi; Türkiye-Rusya arasındaki insani ilişkilerin ne kadar güçlü olduğunun bir kanıtı oldu…

Türkiye ve Rusya arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel ilişkiler son yıllarda artan bir ivmeyle ilerliyor. Ticari anlamda birçok iş birliği yapmalarına rağmen, son zamanlarda insani ve kültürel konularda da işbirliği gözle görülür seviyede artış sağladı.

Deprem sonrası Rus dostlarımızın başta Moskova Büyükelçiliğimizin önüne bıraktıkları çiçekler ve oyuncaklar ile halkımızın acısına ortak olarak samimi bir şekilde üzüntüsünü gösterdi. Bu tür insani ilişkiler, Türkiye ve Rusya arasındaki dostluğun ve iş birliğinin daha da güçlenmesine katkı sağlıyor şüphesiz.

“Dost kendini kara günde gösterir” deriz; Bu Rus halkının bize uzattığı ilk yardım eli de değil. Düşünün Ruslar, Sovyetler Birliği’ni henüz kurmuşken bile, Anadolu’da Türk halkı Kurtuluş Savaşı’nı verirken o dönemde Sovyetler Birliği, Türkiye ile diplomatik ilişkiler geliştirip hem para hem de silah ve mühimmat yardımı göndermişti. Cumhuriyetin kuruluş dönemdeki desteklerini ise söylemeye bile gerek yok.

Deprem sonrası, Rusya’nın Türk halkına destek ve dayanışma göstermesi de Türkiye-Rusya arasındaki insani ilişkilerin ne kadar güçlü olduğunun bir kanıtı. Bu tür samimi yapılan insani davranışlar Türkiye ve Rusya arasındaki dostluğu güçlendirirken bağları da sağlamlaştırıyor.

Birkaç cümle de Gazetem için söylemek istiyorum. Depremin ardından Gazetem, olayla ilgili güncel ve doğru bilgileri siz okuyucularına sunmak için büyük çaba harcadı. Ancak, son deprem felaketi ile Gazetem’in üstlendiği rol daha da önem kazandı. Bu süreçte yaptığı röportajlar, depremzedelerin hikayelerini ve ihtiyaçlarını yansıtarak, insanların yardım etme konusunda daha duyarlı olmalarına yardımcı oldu. Bu sayede, Rusya’daki Türk toplumu ve Gazetem okuyucuları, depremzedelerin yardımına koşarak, birlik ve dayanışma içinde hareket ettiler.