spot_img
2.2 C
Moskova
spot_img
Ana SayfaEkonomiRusya'da 57 büyük şehirde ikinci el konut fiyatları arttı

Rusya’da 57 büyük şehirde ikinci el konut fiyatları arttı

“Mir Kvartir” şirketinin verilerine göre, Rusya’nın 57 büyük şehrinde ikinci el konut fiyatları şubat ayında yükseldi. Fiyat artışı en çok Volojsk, Kursk, Perm ve Kirov’da gözlemlenirken, bazı şehirlerde ise düşüş yaşandı.

“Mir Kvartir” şirketi, RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada, Rusya’nın 57 büyük şehrinde ikinci el konut fiyatlarının şubat ayında arttığını bildirdi.

Şirketin verilerine göre, incelenen 70 şehirden 57’sinde metrekare başına ortalama fiyat yükseldi. En yüksek fiyat artışı Volojsk (%4,3), Kursk (%4,3), Perm (%4,1) ve Kirov’da (%3,7) kaydedildi. Öte yandan, en büyük fiyat düşüşü Krasnodar (%-2,5), Kaluga (%-1,2), Mahaçkale (%-1) ve Vladivostok’ta (%-1) gerçekleşti.

“Mir Kvartir” şirketinin verilerine göre, büyük şehirlerde ikinci el konut fiyatları ortalama %0,7 artarak metrekare başına 119,1 bin rubleye ulaştı. Moskova ve Sankt-Peterburg’da ise fiyat artışı yalnızca %0,1 seviyesinde kaldı.

“Fiyat dinamiklerine bakılırsa, ikinci el konut pazarı, şubat ayında metrekare fiyatlarının yalnızca %0,3 arttığı yeni konut piyasasından biraz daha iyi durumda. İkinci el konut fiyatları, birincil piyasaya kıyasla daha az şişirilmişti ve şu anda ortalama %17 daha ucuz. Bu nedenle, yeni konut pazarındaki alıcıların bir kısmı ikinci el piyasasına yöneliyor.”

Şirketin Genel Müdürü Pavel Lutsenko, ocak ayında metrekare fiyatlarının %0,4 arttığını ve ikinci el konut piyasasının bir önceki aya kıyasla daha fazla hareketlilik gösterdiğini belirtti.

spot_img

Dmitriy Peskov Kimdir?

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Sergeyeviç Peskov kimdir? 17 Ekim 1967 tarihinde Moskova’da dünyaya geldi. Diplomat bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen Dmitri Peskov, akıcı...
spot_img

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

www.antyapi.com.trspot_img

Gözden Kaçmasın

spot_img
faizsiz kredi
gaziantep escort ataşehir escort bayan malatya bayan escort