Türkiye’nin güz döneminde de Rus turistlerin bir numaralı tatil noktası olduğu ve paket tur satışlarında payının yüzde 95’i aştığı bildirildi.
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan açıklamada, Rusya’da eylül-ekim aylarında “kadife sezonu” olarak adlandırılan dönemde vatandaşların tatil tercihini yine Türkiye’den yana kullandıkları belirtildi.
Güzel hava ve uygun fiyatlarıyla Türkiye’nin yalnızca kadife sezonunda değil, kasım ayında da tercih edileceğine işaret edilen açıklamada, paket tur satışlarında Türkiye’nin payının yüzde 95’i aştığı bilgisine yer verildi.
Rus turistlerin, özellikle Antalya ve Ege bölgesindeki tatil noktalarına rağbet gösterdiği aktarılan açıklamada, tatil sezonu sona ererken İstanbul gibi şehirlerdeki turlara da talebin artacağı belirtildi.
Açıklamada, tarifeli uçuşların bir süre önce tekrar başladığı Mısır’ın tatil noktalarına yönelik talebin ise düşük seviyede kaldığı kaydedildi.
Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, kente 1 Ocak-15 Ağustos tarihleri arasında kente hava yoluyla 4 milyon 351 bin 879 turist gelirken, tatil için gelenlerin büyük bölümünü Ruslar oluşturdu. Antalya’ya 1 Ocak’tan bu yana gelen Rus turist sayısı ise 2 milyona ulaşırken, Kentteki turizm hareketliliği özellikle ağustos ayında artarak 1-15 Ağustos döneminde 957 bin 197 kişi tatil için Antalya‘yı tercih etti.