GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Türkiye, Rusya ve İran, New York’ta Suriye konusunu görüştü

Yayın: · GÜNDEM
Türkiye, Rusya ve İran, New York’ta Suriye konusunu görüştü
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanları, Suriye’deki gerginlikleri azaltmak ve siyasi sürecin önünü açmak amacıyla kurulan Astana platformunun garantör ülkeleri olarak, Birleşmiş Milletler (BM) toplantısı marjında New York’ta bir araya geldi.

Cuma günü gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Araghchi katıldı.

Reklam

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan X sosyal medya hesabında toplantıya ilişkin paylaşılan mesajda, Bakan Fidan’ın 79. BM Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Astana Platformu Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldığı bildirildi.

Toplantıda, Suriye’de güvenlik, siyasi ve insani durum ele alınırken, özellikle İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının Suriye’de ilave şiddet sarmalına yol açmasının engellenmesi için itidal çağrısı yapıldı.

Türkiye, Rusya ve İran, New York’ta Suriye konusunu görüştü

İdlib de dahil olmak üzere sahada sükunetin muhafaza edilmesinin önemi ve bölücü terör örgütünün mevcut durumdan istifade etme teşebbüslerinin önünün alınması gerekliliği üzerinde durulan toplantıda, siyasi sürecin canlandırılmasına destek verildi.

Dışişleri Bakanı Fidan ise Türkiye’nin Suriye’de siyasi sürecin canlandırılmasına yönelik desteğini yinelerken, Astana Süreci’nin Suriye’de barış ve istikrarın sağlanmasındaki öneminin altını çizdi.

Terör tehdidine ve DEAŞ’ın Suriye’deki saldırılarını artırmakta olduğuna dikkati çeken Fidan, Suriye’deki ihtilafın çözümünde BM’nin öncü rol oynaması gerektiğini vurguladı.

Reklam

İlginizi Çekebilir