Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç’in, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko ile bakanlık binasında bir araya geldiğini duyurdu.
Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre görüşmede, Karadeniz’deki güvenlik durumu, enerji altyapısına yönelik tehditler, ikili ilişkiler ve siyasi temas takvimi ele alındı.

Açıklamada, Rus tarafının Büyükelçi Bilgiç’in dikkatini 26 Mart’ta Karadeniz’de, Türkiye kara sularının hemen yakınında, Türk şirketine ait bir petrol tankerine insansız deniz araçları ve insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıya çektiği belirtildi. Rusya ayrıca, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Krasnodar kıyısındaki kompresör istasyonlarını hedef alarak Mavi Akım ve TürkAkım hatlarının altyapısına zarar verme girişimlerinin sürdüğünü bildirdi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, görüşmede Moskova’nın, Kiev yönetiminin eylemlerine yönelik açık bir kınama beklediğini ve bölgedeki enerji sevkiyatının güvenliği için ilave adımlar atılmasının önemini vurguladığını kaydetti. Görüşmede ayrıca Türkiye-Rusya ilişkilerinin çeşitli başlıkları ile siyasi temasların takviminin de gündeme geldiği ifade edildi.






