Kremlin Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, Ankara’nın Rusya ile Ukrayna arasında Türkiye’de müzakere teklifinin henüz resmi olarak tartışılmadığını açıkladı.
Gazetecilere konuşan Peskov, Türkiye’nin teklifinin resmi kanallar üzerinde henüz uzmanlar düzeyinde ele alınmadığını vurgularken, “Henüz bu teklifle ilgili esaslı bir görüşmemiz olmadı. Genelde Ankara’dan gelen açıklamaları duyuyoruz. Ukrayna’daki durumu düzeltmeye yönelik her türlü çabanın tarafımızca memnuniyetle karşılanacağını tekrarlamak isterim” ifadelerini kullandı.

Peskov, Türkiye’nin Donbass temsilcilerini de böyle bir diyaloğa davet etmeye hazır olmasının kendilerini çok memnun ettiğini söylerken, “Türk meslektaşlarımızın Donbass temsilcilerini davet etmeye hazır olduğuna dair açıklamalar da duyduk. Bu çok önemli bir unsur ve bizi mutlu etti. Ukraynalı muhaliflerimizin buna dikkat edip etmediğini ve bu konuda nasıl hissettiklerini bu bağlamda bilmek ilginç olurdu” dedi.
Şu an Putin’in programında Erdoğan’la herhangi bir temas bulunmuyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in programında Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakerelere ev sahipliği yapmayı teklif eden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile şu anda herhangi bir temas bulunmadığını söyleyen Kremlin Sözcüsü, ancak gerektiğinde iki liderin hızlı bir şekilde telefon görüşmesi yaparak mutabakat sağlayabileceğini de sözlerine ekledi.
Yakın zamanda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin hem de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile konuştuğunu, iki lideri Türkiye’nin ev sahipliğinde müzakerelere davet ettiğini söylemişti.






