GAZETEM RUSYA | EKONOMİ

Rusya’nın rezervleri 1 Mayıs itibarıyla 757,5 milyar dolara geriledi

Yayın: · EKONOMİ
Rusya’nın rezervleri 1 Mayıs itibarıyla 757,5 milyar dolara geriledi
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya’nın uluslararası rezervleri, nisan ayının son haftasında yaşanan düşüşün ardından 1 Mayıs itibarıyla 757,5 milyar dolara indi. Rusya Merkez Bankası, gerilemenin ağırlıklı olarak negatif yeniden değerlemeden kaynaklandığını bildirdi.

Rusya’nın uluslararası rezervlerinin hacmi azalmaya devam ediyor. Rusya Merkez Bankasının internet sitesinde yer alan, raporlama tarihlerinin sonuna ilişkin verilere göre, rezervler 1 Mayıs itibarıyla 757,5 milyar dolar oldu. Bu rakam, 24 Nisan 2026’da 771,7 milyar dolardı.

Reklam

Böylece Rusya’nın uluslararası rezervleri bir haftada 14,2 milyar dolar ya da yüzde 1,8 azaldı. Rusya Merkez Bankası, düşüşün “esas olarak negatif yeniden değerlemeden” kaynaklandığını açıkladı. Bir önceki hafta uluslararası rezervler 7,8 milyar dolar azalmıştı.

Rezervlerde zirveden düşüş

Rusya ekonomisi için rekor seviye, 30 Ocak 2026’da kaydedilen 826,8 milyar dolar olmuştu. Daha sonra rezervlerde önemli bir düşüş kaydedildi.

Rusya rezervlerinin önemli bir bölümü şu anda yaptırımlar nedeniyle dondurulmuş durumda. Rusya Merkez Bankasının tahminine göre bu tutar yaklaşık 300 milyar dolar seviyesinde.

Reklam

İlginizi Çekebilir