GAZETEM RUSYA | EKONOMİ

Rusya, Türkiye’den böğürtlen ithalatını tarihî zirveye çıkardı

Yayın: · EKONOMİ
Rusya, Türkiye’den böğürtlen ithalatını tarihî zirveye çıkardı
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya’nın Türkiye’den böğürtlen ithalatı haziranda 138,6 bin dolara ulaşarak istatistiklerin tutulmaya başlandığı 2013’ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Türkiye’nin istatistik kurumu verilerine göre Rusya, haziranda Türkiye’den böğürtlen alımlarını yaklaşık 140 bin dolarla tarihî zirveye çıkardı.

Reklam

Rus şirketleri haziranda Türkiye’den 138,6 bin dolarlık böğürtlen ithal etti. Bu, istatistiklerin tutulmaya başlandığı tarihten bu yana kaydedilen en yüksek tutar oldu. Kurum, istatistikleri 2013 yılından bu yana tutuyor.

Türkiye’den böğürtlen sevkiyatı düzensiz gerçekleştiriliyor. Sevkiyatlar en son Haziran 2024’te kaydedilmiş ve o dönemde alımların tutarı yalnızca 42 dolar olmuştu.

Bununla birlikte Rusya pazarında böğürtlenin yanı sıra Türk meyveleri de rağbet görüyor. Şeftali ve nektarin ithalatı haziranda yıllık bazda yaklaşık iki kat artarak 68,2 milyon dolara ulaştı.

Erik alımları da bir yıl önceki 2,4 milyon dolardan 2,5 milyon dolara yükseldi.

Reklam

İlginizi Çekebilir