GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Moskova’da kısıtlamaların süresi uzatıldı

Yayın: · GÜNDEM
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Moskova’da yaşlılar ve kronik hastalıkları olan insanlar için evde kalma sürecinin 28 Ekim’e kadar uzatıldığı açıklandı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, yaşlı vatandaşlar ve kronik hastalıkları olan kişiler için evde kalma kısıtlamasını, 28 Ekim’e kadar uzattı.

Reklam

Sobyanin, başkentte koronavirüs ile ilgili durumun her gün hem yeni vaka sayısında hem de hastaneye yatış sayısında daha karmaşık hale geldiğini belirtti.

Moskova’da kısıtlamaların süresi uzatıldı
Moskova Belediye Başkanı Sobyanin

Metrodaki  yoğunluğa dikkat çekti

Belediye Başkanı, geçen hafta 65 yaşın üzerindeki kişilere gerekmedikçe evden çıkmamaları ve diğer insanlarla teması en aza indirgeme talebini dile getirdiğini belirterek “Ancak burada maalesef metronun kalabalık olduğunu görüyoruz. Çoğunluk hala şehirde dolaşmaya devam ediyor. Kısıtlamalardan sonra daha az yaşlı dışarı çıkmaya başladı ama yine de sayıları az değil. Bu çok büyük bir risk” ifadelerine yer verdi.

Geçen hafta Sobyanin, işverenlere, mümkün olduğunca çok çalışanı, evden çalışmaya yönlendirmelerini tavsiye etti. Ayrıca yaşlı Moskovalılar ve kronik hastalıkları olan kişilerden 28 Eylül’den itibaren evden çalışmaya geçmelerini veya tatile çıkmalarını istedi.

Reklam

İlginizi Çekebilir