GAZETEM RUSYA | DÜNYA

Dmitriyev’den Kanada’ya dikkat çeken ABD önerisi

Dmitriyev’den Kanada’ya dikkat çeken ABD önerisi
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yabancı ülkelerle yatırım ve ekonomik işbirliğinden sorumlu özel temsilcisi Kirill Dmitriyev, Kanada’ya ABD’ye katılarak 52. eyalet olmasını önerdi.

Dmitriyev, X sosyal medya platformundan Ottawa’ya yönelik açıklamasında, “Sadece 52. eyalet olun ve rahatlayın” diye yazarken, hangi bölgenin 51. eyalet olabileceğine ilişkin açıklama yapmadı.

Reklam

Dmitriyev, bu açıklamayı Kanada Başbakanı Mark Carney’nin, iki ülke arasındaki ticaret anlaşması müzakerelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından ABD’ye karşı misilleme tarifeleri uygulanmasına ilişkin paylaşımına yanıt olarak yaptı.

Kanada Başbakanı daha önce ABD ile ticaret savaşı yaşandığını açıklamıştı. Carney, “Saldırıya uğradığınızda savaşa girersiniz, bize de saldırıldı. Çok fazla şey istediler ve çok az şey teklif ettiler” ifadelerini kullandı.

Reklam

İlginizi Çekebilir