Ayasofya Camii’nde gözaltına alınan İgor ve Viktoriya Filonov’un cuma günü Türkiye’den sınır dışı edilmesi planlanıyor.
Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu, Ayasofya Camii’nde gözaltına alınan Rus vatandaşlarının sınır dışı edilmesinin geçici olarak cuma günü için planlandığını RIA Novosti’ye bildirdi.

Başkonsolosluk daha önce polisin salı günü İgor ve Viktoriya Filonov adlı iki Rus vatandaşını gözaltına aldığını açıklamıştı.
Diplomatlar, RIA Novosti’ye yaptıkları açıklamada, “Başkonsolosluğun elindeki bilgilere göre Rus vatandaşları cuma günü sınır dışı edilecek.” ifadelerini kullandı.
Başkonsolosluk, Rus vatandaşlarının gözaltına alınma nedenini açıklamadı.
Türkiye’nin devlet haber ajansı Anadolu, Rus vatandaşlarının camide İncil’i yüksek sesle okumalarının ardından “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla gözaltına alındıklarını öne sürdü.






