GAZETEM RUSYA | EKONOMİ

Wildberries, Gloria Jeans’i satın alma iddialarını yalanladı

Yayın: · EKONOMİ
Wildberries, Gloria Jeans’i satın alma iddialarını yalanladı
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Wildberries, Gloria Jeans mağazalar zincirini satın alabileceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. RWB Grubu, söz konusu varlığa ilgilerinin bulunmadığını bildirdi.

Wildberries & Russ’un birleşik şirketi RVB Grubu’nun basın servisinden yapılan açıklamada, Wildberries çevrimiçi pazaryerinin (marketplace) Gloria Jeans giyim mağazaları zincirini satın alabileceği yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Reklam

Daha önce pazartesi günü bazı Telegram kanalları, kaynaklara dayandırarak Wildberries’in Gloria Jeans’i satın alabileceğini, şirketler arasında görüşmelerin sürdüğünü ancak ayrıntıların henüz açıklanmadığını bildirmişti.

Basın servisinden yapılan açıklamada, “Bilgiler gerçeği yansıtmıyor, RWB Grubu’nun bu varlığa ilgisi yok.” denildi.

Wildberries’in kurucusu VTB ile anlaşmayı değerlendirdi

Wildberries’in kurucusu Tatyana Kim, gazetecilere yaptığı açıklamada, Wildberries ile VTB arasındaki ortaklığın “finansal hizmetlerde yeni bir dönem” başlatacağını ve Rusya’nın dijital platform egemenliğini güçlendirmeye yardımcı olacağını söyledi.

Önceki hafta salı günü marketplace’in basın servisinden RIA Novosti’ye yapılan açıklamada, Wildberries ile VTB’nin stratejik ortaklık anlaşması imzalamayı planladığı bildirilmişti. Buna göre banka, “WB Bank”tan yüzde 5 pay satın alacak ve bu payı artırma imkânına sahip olacak. “WB Bank” ise VTB’nin altyapısına; perakende şubelerine, ATM ağına, yatırım ve diğer ürünlerine, müşterileri için konut kredisi hizmetlerine erişim elde edecek. “WB Bank” ile çalışan küçük ve orta ölçekli işletmeler de VTB’nin kurumsal ürünlerinden yararlanabilecek.

Kim, “Ortaklığımızın finansal hizmetlerde yeni bir dönemin başlangıcını temsil ettiğine ve ülkemizin dijital platform egemenliğini güçlendirmeye olanak sağlayacağına eminim.” dedi.

Kim’e göre “WB Bank”, iş birliği kapsamında oluşturulması yıllar ve önemli yatırımlar gerektirecek hazır bir altyapıya kavuşuyor.

Wildberries’in kurucusu Kim, “Alıcılarımız ve satıcılarımızın yararına yeni bankacılık ürünlerinin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Biz de kendi tarafımızdan, ekibimin yönetiminde VTB’nin bankacılık çözümlerine teknolojiler, yapay zekâ ve dijital hizmetler entegre edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kim, VTB ile ortaklık temelinde şirketin konumunu güçlendirmeyi ve finansal hizmetleri geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Reklam

İlginizi Çekebilir