ABD Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), tankerlere yüklenen ve halihazırda denizde bulunan Rus petrolünün en kırılgan ülkelere ulaştırılması için 30 günlük yeni lisans verdi.
ABD Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), halihazırda denizde bulunan, yani tankerlere yüklenen Rus petrolünün en kırılgan ülkelere ulaştırılmasını sağlamak için 30 günlük lisans verdi. Kurumun başkanı Scott Bessent, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada bunu duyurdu.

Rus petrolü alımlarına izin veren Amerikan yaptırımlarına ilişkin önceki lisansın süresi 16 Mayıs’ta dolmuştu.
Bakan, “Bu uzatma ek esneklik sağlayacak ve ihtiyaç duyulması halinde özel lisansların sağlanması için bu ülkelerle çalışacağız. Bu genel lisans, fiziki petrol piyasasının istikrara kavuşturulmasına yardımcı olacak ve petrolün en kırılgan ülkelere ulaşmasını garanti edecek.” dedi.
Bessent, bunun ayrıca Çin’in indirimli fiyatlarla tedarik edilen petrol stoklarını artırma kapasitesini azaltarak mevcut sevkiyatların ihtiyaç sahibi ülkelere yönlendirilmesine de yardımcı olacağını vurguladı.






