GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Moskova’daki Ukrayna temasları için Jabarov’dan umutlu değerlendirme

Yayın: · GÜNDEM
Moskova’daki Ukrayna temasları için Jabarov’dan umutlu değerlendirme
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya’da Ukrayna konusundaki diplomatik temaslara ilişkin beklentiler yeniden gündeme gelirken, Moskova’da ABD tarafının da katılımıyla yapılması öngörülen görüşmelere dair Rusya Federasyonu Federasyon Konseyi’nden dikkat çekici bir değerlendirme geldi. Vladimir Jabarov, müzakerelerin seyrinin büyük ölçüde masadaki isimlere bağlı olacağını vurguladı.

Rusya Federasyonu Federasyon Konseyi Devlet Egemenliğinin Korunması Komisyonu Başkanı Vladimir Jabarov, ABD tarafının katılımıyla Moskova’da Ukrayna konusunda yapılacak müzakerelerin başarılı olabileceği görüşünü dile getirdi.

Reklam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ABD Başkanı’nın özel temsilcisi Steve Witkoff ve ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner ile Moskova’daki görüşmelerde Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin başlıkları ele almaya devam edeceğiaçıklanmıştı.

Jabarov, Rossiya 24 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Bu görüşmenin başarılı olacağına dair bir umudum var. Çünkü büyük ölçüde bu, müzakereleri yürüten kişilere bağlı” dedi.

Jabarov, daha önce Ukrayna konusundaki müzakerelere ABD Başkanı’nın özel temsilcisi Keith Kellogg’un katıldığını hatırlatarak, parlamenterin Kellogg’u “Rusofob” olarak nitelendirdiğini aktardı.

Jabarov, “Witkoff ve Kushner’e gelince, benim izlenimim onların uzlaşma aramaya hazır oldukları, bizim pozisyonumuzu ve şu ya da bu olaylara ilişkin değerlendirmemizi dinlemeye açık oldukları yönünde. Ayrıca bu kişilerin konuya yeterince derinlemesine hâkim olduklarını ve Ukrayna ile ilgili olarak ortaya çıkan bu durumdan karşılıklı olarak kabul edilebilir bir çıkış yolu bulmaya gerçekten istekli olduklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Parlamenter ayrıca, Ukrayna’nın gerçekten barışla ilgilenmesi hâlinde somut adımlar atması gerektiğini savundu.

Jabarov, “Birçok siyasetçinin, ateşkes anlaşmasının yüzde 90 oranında hazır olduğu yönünde dile getirdiği bu sözler var. Bence Ukrayna’nın orada ne önerdiğine bakmak gerekiyor. Nedense, bizim için kabul edilemez olacak bazı unsurların bulunduğunu düşünüyorum. Çünkü biliyorsunuz ki (Volodimir) Zelenskiy, başta Birleşik Krallık olmak üzere Almanya ve Fransa’nın kendisine verdiği talimatlar ve yönlendirmeler çerçevesinde net bir şekilde hareket ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam

İlginizi Çekebilir