GAZETEM RUSYA | YEREL

Genç sürücülerde devrilme ve yoldan çıkma vakaları üç kat arttı

Yayın: · YEREL
Genç sürücülerde devrilme ve yoldan çıkma vakaları üç kat arttı
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

“Renessans Sigorta” Başkan Yardımcısı Sergey Demidov, yaptığı açıklamada, iki yıldan az sürüş deneyimine sahip genç sürücülerin ortalama sürücülere göre iki kat daha sık trafik kazasına karıştıklarını söyledi.

Demidov, “Renessans Sigorta” istatistiklerine göre direksiyon başındaki ilk iki yılın en riskli dönem olduğunu belirtti. Bu süre zarfında sürücülerin ortalamaya kıyasla neredeyse iki kat (yüzde 98 oranında) daha fazla kazaya karıştıklarını ifade eden Demidov, bunun sadece küçük çarpışmalarla sınırlı olmadığını, devrilme veya yoldan çıkma gibi ciddi kazaların da yeni sürücüler arasında ortalamaya göre üç kat (yüzde 206 oranında) daha sık yaşandığını bildirdi.

Reklam

Acemilik kazaların ana nedeni

Demidov’un açıklamasına göre, acemi sürücülerin hatalarından kaynaklanan hayvan veya yayaya çarpma vakaları yüzde 76 daha sık meydana geliyor. Ayrıca deneyimsiz sürücüler, park alanlarında araçlarına bir buçuk kat daha fazla hasar veriyor. Uzman, RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Bu durumun çoğu, pratik eksikliği ve aracın zorlu koşullarda kontrol edilmesi konusundaki yetersiz becerilerle ilgili” diye açıkladı.

Bununla birlikte, bazı durumlarda acemilik, sürücülerin araçlarını hasardan korumasına da yardımcı olabiliyor. Demidov, “İlginçtir ki, yeni sürücüler cam hasarları konusunda diğer sürücülere göre yüzde 12 daha az tazminat talebinde bulunuyor. Bunun nedeni, cam hasarlarının genellikle yüksek hızda, yoldaki taş ve enkaz nedeniyle meydana gelmesidir. Yeni sürücüler genellikle daha düşük hızda hareket ettikleri için bu tür olayların olasılığı azalıyor” dedi.

Parkta en çok hatayı yeniler yapıyor

Demidov, “Kazalar dışındaki hasarlarda ise istatistikler tam tersini gösteriyor: Genç sürücülerde park sırasında yaşanan sorunlar daha sık görülüyor. Örneğin, araca yabancı bir cismin düşmesi gibi olaylar, acemi sürücüler arasında bir buçuk kat — yüzde 47 oranında — daha sık yaşanıyor. Bunun nedeni, güvenli park yerini seçme alışkanlığının henüz gelişmemiş olması” diye ekledi.

Reklam

İlginizi Çekebilir