Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya, Hindistan ve Çin liderlerinin birlikte gözüktüğü fotoğraf karesini değerlendirdi.
Lavrov, üç büyük medeniyeti temsil eden bu devletlerin iş birliği eğiliminin giderek güçlendiğini belirtti. Bakan, “Üç büyük medeniyeti temsil eden üç büyük devletin birçok alanda çıkarlarının ortak olduğunun farkında olduklarını göstermesi önemli. Bu, her şeyin tamamen örtüştüğü anlamına gelmez. Ancak Çin, Rusya ve Hindistan’ın ortak çıkarların bulunduğu alanlarda iş birliğini geliştirerek karşılıklı fayda sağlamaya yönelik eğilimi açıktır” ifadelerini kullandı. Lavrov bu değerlendirmeyi, üç liderin birlikte verdikleri fotoğrafı yorumlarken yaptı.

Lavrov, ülkeler arasındaki ortak çıkarların ekonomi, sosyal sorunların çözümü ve halkın refahının artırılması alanlarında yoğunlaştığını dile getirdi.
Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping birlikte fotoğraf çektirdi.






