GAZETEM RUSYA | YEREL

Kış geri döndü, ama uzun sürmeyecek: Moskova’da bahar için tarih verildi

Yayın: · YEREL
Kış geri döndü, ama uzun sürmeyecek: Moskova’da bahar için tarih verildi
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Fobos hava durumu merkezinin baş uzmanı Yevgeniy Tişkovets, önümüzdeki hafta Moskova’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerine döneceğini ve termometrelerin 15 dereceyi göstereceğini söyledi.

Tişkovets, “Geleneksel bahar soğuklarının geri dönmesi ve kar örtüsünün oluşması, son 50 yılda sadece 7-8 kez görüldü. Başkentteki kar örtüsü haftanın ortasına kadar yavaş yavaş artarak 15 santimetreye ulaşacak. Ancak perşembeden itibaren kar yığınları çökmeye başlayacak ve nisanın ikinci yarısının sonunda tamamen eriyecek,” dedi.

Reklam

Uzman, sıcaklıkların gelecek hafta artı 10 ila 15 dereceye kadar çıkacağını belirtti. “Hatta nisanın son haftasında, bu kışın tüm kaprislerini telafi edecek kadar konforlu bir mayıs sıcaklığıyla karşılaşabiliriz,” ifadelerini kullandı.

Kış geri döndü, ama uzun sürmeyecek: Moskova’da bahar için tarih verildi
Reklam

İlginizi Çekebilir