Analitik Kredi Derecelendirme Kuruluşu AKRA’nın CEO’su Mikhail Sukhov, döviz piyasasındaki dalgalanma zemininde kısa vadeli kazançlar için dolara yatırım yapmanın riskli olduğunu belirtirken, önümüzdeki 1,5 ayda rublenin değer kazanabileceğini söyledi.
Rusya Merkez Bankası Mali Kongresi oturum aralarında TASS haber ajansına döviz piyasalarındaki son durumu değerlendiren Sukhov, “Genel olarak son haftalarda yaşanan ve ekonomik olmayan olaylar nedeniyle volatilitede artış var. Ancak buna rağmen dolar kurundaki yıllık ortalama tahminlerin çok değişeceğini düşünmüyorum. Rublenin genel olarak önümüzdeki bir buçuk ay boyunca yaz sonuna kadar güçleneceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Doların yatırım yapmaya değer bir varlık olmadığına vurgu yapan AKRA Başkanı, kısa vadeli faydalar için dolara yatırım yapmanın büyük risk olduğunun altını çizdi.
Sukhov’un daha önce paylaştıkları yıl sonu dolar kuru tahminlerinin 75-80 ruble bandında olduğunu hatırlatırken, bununla birlikte dış ticaret dengelerindeki değişiklikler nedeniyle yıl sonu için dolar kuru ortalamasının 80 ila 85 ruble bandında olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.






