GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Moskova, Deutsche Welle’nin Rusya’daki çalışmalarını durduruyor

Yayın: · GÜNDEM
Moskova, Deutsche Welle’nin Rusya’daki çalışmalarını durduruyor
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Yakın zamanda Rus haber kanalı Russia Today’in (RT) Almanya’da yasaklanmasına hızlı yanıt veren Moskova, dev Alman haber ajansı Deutsche Welle’nin ülkedeki faaliyetlerini yasaklıyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Almanya’nın ülkede yayın yapan Rus televizyon kanalı RT DE’nin uydu ve diğer yayınlarının yasaklanması konusundaki dostane olmayan eylemlerine yanıt olarak Rus tarafının da misilleme önlemlerinin ilk aşamasını uygulamayı planladığı belirtilirken, “Alman televizyon ve radyo şirketi Deutsche Welle’nin Rusya Federasyonu’ndaki tüm yayın ve habercilik faaliyetleri durdurulmuştur” ifadelerini kullandı.

Reklam

Bakanlık, “Deutsche Welle’nin Rusya’daki  bürosunun tüm çalışanlarının akreditasyonunun iptal edildiğini de vurguladı.

Yakın zamanda Almanya’da medya konularında Lisanslama ve Denetleme Komisyonu (ZAK) Russia Today’in Almanca yayın yapan kanalının (RT DE) yayınlarını yasakladı.

YouTube da 29 Eylül’de Russia Today’in (RT) Almanca yayın yapan iki kanalının hesabını kalıcı olarak kapatmıştı.

Reklam

İlginizi Çekebilir