Vietnam’ın Danang kentinden Moskova’ya ilk direkt uçuş gerçekleştirildi. Güney Çin Denizi kıyısındaki şehirden Şeremetyevo Havalimanı’na gelen 148 yolcunun gümrük kontrolü tamamlandı.
Rusya Federal Gümrük Servisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Şeremetyevo Gümrüğü ekipleri Danang-Moskova hattındaki ilk seferde yolcuların işlemlerini yürüttü.

Moskova ile Vietnam’ın Danang kenti arasındaki uçuş programı 22 Mayıs’ta başladı. 2026 yaz sezonu için planlanan seferler salı, cuma ve cumartesi günleri olmak üzere haftada üç kez yapılacak.
Rusya’dan Vietnam’a daha önce yalnızca Hanoi, Ho Chi Minh ve Nha Trang şehirlerine direkt uçuş düzenleniyordu. Yeni hattın, Rus turistler arasında Vietnam’da deniz tatiline yönelik istikrarlı yüksek talep nedeniyle açıldığı kaydedildi.







