Soçi Havalimanı’nda uçuşlara getirilen geçici kısıtlamalar, hem iç hem dış hatlarda seferleri etkiledi. Havalimanı yönetimi terminalde ek önlemler alındığını bildirirken, yolculara yemek ve içecek hizmeti sağlandığını duyurdu.
Soçi Havalimanı’nda uçuşlara getirilen geçici kısıtlamalar nedeniyle 30’dan fazla seferde gecikme var. Bu durum, havalimanının çevrimiçi bilgi panosuna da yansıdı.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya) Basın Servisi, gece saatlerinde Soçi Havalimanı’nda uçakların iniş ve kalkışına geçici kısıtlamalar getirildiğini bildirdi.
Çevrimiçi bilgi panosundaki verilere göre Moskova saatiyle 09.30 itibarıyla, kalkışta 18 sefer gecikiyor. Bunların arasında Şarm eş-Şeyh, Antalya, Erivan, Taşkent ve İstanbul olmak üzere uluslararası hatlardaki 5 sefer de bulunuyor.
Ayrıca Soçi’ye varışta da 19 seferde gecikme var.
Soçi Havalimanı’nın Telegram kanalında yayımlanan açıklamada, hava limanındaki durumun şu anda sakinliğini koruduğu, terminallere 99 ek koltuk yerleştirildiği ve 7 yaşından büyük çocukları olan ebeveynler için yataklı ayrı bir alan tahsis edildiği belirtildi.
Havalimanı yönetimi ayrıca, hava yolu şirketlerinin geciken seferlerin yolcularına içecek ve yemek sağladığını hatırlattı.
Açıklamada, “Yemek veya konaklamayla ilgili soruların ortaya çıkması halinde yolcuların terminalde kendi hava yolu şirketlerinin temsilcilerine, B2 sektöründeki danışma bankosuna veya taşıyıcının çağrı hattına başvurmaları tavsiye edilir” denildi.






