GAZETEM RUSYA | YEREL

Rusya’da yılbaşı öncesi alışverişte havyar ve salata satışlarında rekor artış

Güncelleme: · YEREL
Rusya’da yılbaşı öncesi alışverişte havyar ve salata satışlarında rekor artış
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya’da yıl sonuna yaklaşılırken tüketiciler geleneksel lezzetlere yöneldi. Ozon fresh verilerine göre, 2025’in kasım ayında havyar ve kutlama salatalarına olan talep geçen yıla göre birkaç kat artarken, geleneksel içecekler de sofralara geri döndü.

Ozon fresh basın servisi, 2025 yılının Kasım ayının ilk yarısında Rusya’da havyar talebinin geçen yılın aynı dönemine göre beş kat arttığını bildirdi.

Reklam

Açıklamada, “Kasım ayının ilk yarısında geleneksel Rus lezzeti olan havyara yönelik rekor düzeyde talep artışı kaydedildi; Ozon fresh müşterileri, geçen yılın aynı dönemine göre havyarı 4,6 kat daha sık sipariş etti” denildi.

Aynı zamanda kutlama salatalarının satışlarında da gözle görülür bir artış yaşandı. Şirket verilerine göre, yengeç salatasına olan talep bir yılda yaklaşık dört kat artarken, kürk mantolu ringa balığı salatası (seleodka pod şuboy) satışları 3,7 kat, Rus salatası (olivye) satışları ise 2,6 kat yükseldi. Uzmanların aktardığına göre, Ruslar kırmızı füme balık alışverişini de 3,4 kat artırdı.

Analistlere göre, bu yılın sonbahar aylarında, kutlama menülerine geleneksel Rus içecekleri daha sık ekleniyor. Ozon fresh verilerine göre, 2025 yılının ekim-kasım döneminde ivan çayı satışları 2024’e göre 28 kat, mors (yaban mersini ya da kızılcık suyu) satışları ise 2,1 kat arttı.

Aynı eğilimin, Ozon pazaryerinde yapılan siparişlerde de gözlendiği belirtildi. Platform verilerine göre, mors sekiz kat daha popüler hale gelirken, ivan çayına olan ilgi geçen sonbahara göre neredeyse iki kat arttı. Ayrıca müşterilerin alışveriş sepetlerine çay mantarı olarak bilinen kombuça da yeniden girdi; bu içeceğin satışları yıl bazında 1,6 kat artış gösterdi.

Reklam

İlginizi Çekebilir