Moskova’da dolandırıcıların telefonla kurduğu tuzak, 19 yaşındaki bir kızın milyonlarca ruble değerindeki para, mücevher ve koleksiyon saatlerini kaybetmesiyle sonuçlandı. Olayla ilgili soruşturmada bir kurye gözaltına alınırken, çalınan eşyaların bir bölümünün ele geçirildiği açıklandı.
Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı Moskova Başmüdürlüğü Basın Servisi, yaptıkları açıklamada dolandırıcıların sözde yasaklı bir örgütün finansmanına ilişkin sorumluluk bahanesiyle Moskova’da 19 yaşındaki bir kızı 17 milyon ruble dolandırdığını, genç kızın dolandırıcıların kuryelerine mücevherler ve pahalı koleksiyon saatlerinin bulunduğu bir paketi teslim ettiğini, polislerin de kuryelerden birini gözaltına aldığını bildirdi.

Bakanlık, dolandırıcıların “bankadan/devlet hizmetleri portalından arama” yöntemiyle 19 yaşındaki Moskovalı kıza hesabının ele geçirildiğini ve onun adına vekâletname düzenlendiğini inandırdığını belirtti. Dolandırıcılar, “yasaklı bir örgüte sponsorluk” suçlamasıyla cezai sorumlulukla korkuttukları kızı kendi talimatlarını yerine getirmeye zorladı.
Bakanlık açıklamasında, “Mağdur, hesabından 1 milyon ruble nakit çekti, ardından da kuryelere mücevherler ve koleksiyon saatlerinin bulunduğu bir paketi teslim etti. Toplam tutar yaklaşık 17 milyon ruble” denildi.
Polisler, Soldatskaya Caddesi’nde kuryelerden biri olan 23 yaşındaki Moskovalıyı gözaltına aldı. Şüphelinin, mağdurdan Kırımskiy Val’de değerli eşyaları alan kişi olduğu belirtildi. Kuryenin bu malları rehin dükkânlarına sattığı ve parayı yönlendiricilerine aktardığı tespit edildi.
Bakanlık, “Çalınan malların bir kısmı, kol saatleri de dahil olmak üzere, çoktan ele geçirildi ve yakında sahibine geri verilecek” açıklamasını yaptı.
“Dolandırıcılık” maddesi kapsamında ceza davası açıldı. Şüpheliyi 10 yıla kadar hapis cezası bekliyor. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararı uygulandı. Diğer suç ortakları aranıyor.






