GAZETEM RUSYA | YEREL

Moskova’da köpek gezdirme kurallarını ihlal edenlere yeni para cezaları getirildi

Yayın: · YEREL
Moskova’da köpek gezdirme kurallarını ihlal edenlere yeni para cezaları getirildi
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Moskova’da hayvan sahiplerini yakından ilgilendiren yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Köpek gezdirme ve kayıt kurallarını çiğneyenlere yönelik para cezaları artırılırken, barınaklardaki usulsüzlüklere ve sahipsiz hayvanlara kötü muameleye de ciddi yaptırımlar getirildi.

Daha önce Moskova Şehir Duması evcil hayvanların bakımına ilişkin ihlallerde para cezalarını artırmıştı. Buna göre artık vatandaşlar için ceza tutarı 3 bin rubleye kadar, görevliler için 15 bin rubleye kadar, tüzel kişiler için ise 30 bin rubleye kadar olacak.

Reklam

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin tarafından imzalanan belgede, “Evcil hayvanların bakımına ilişkin ek gerekliliklerin ihlali… görevlilere 5 bin ila 15 bin ruble; tüzel kişilere 15 bin ila 30 bin ruble arasında idari para cezası uygulanmasını gerektirir” ifadesi yer aldı.

Belgeye göre, hayvan barınaklarının faaliyetlerini düzenleme kurallarının ihlali durumunda görevlilere 5 bin ila 15 bin ruble, tüzel kişilere ise 15 bin ila 30 bin ruble ceza kesilecek. Ayrıca sahipsiz hayvanlarla muamelenin kurallara aykırı şekilde yapılması halinde vatandaşlara 3 bin ila 5 bin ruble, görevlilere 5 bin ila 15 bin ruble, tüzel kişilere ise 30 bin ila 50 bin ruble arasında para cezası öngörülüyor.

Reklam

İlginizi Çekebilir