GAZETEM RUSYA | YEREL

Krasnoyarsk’ta evine 64 göçmeni kaydettiren kişiye hapis cezası

Krasnoyarsk’ta evine 64 göçmeni kaydettiren kişiye hapis cezası
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ

Krasnoyarsk’ta yaşayan bir kişi, evine 64 yabancıyı sahte şekilde kaydettirerek 64 bin ruble gelir elde ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Krasnoyarsk’ta yaşayan bir kişi, evine 64 göçmeni kaydettirdiği gerekçesiyle 2 yıl 4 ay açık ceza infaz kurumunda hapis cezasına çarptırıldı. Bölge savcılığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

Reklam

Savcılığın basın servisinin açıklamasına göre, daha önce de göçmenleri sahte şekilde ikamet adresine kaydettirmekten şartlı hapis cezasına çarptırılan kişi, buna rağmen evinde bir “göç merkezi” kurdu. Kentteki çok işlevli merkezlerden (MFTS) birinin yakınında yabancılara yaklaşarak kayıt işlemlerinde yardımcı olmayı teklif etti.

Savcılık, açıklamasında, “Kişi başına 1000 ruble karşılığında tüm belgeleri hazırlamayı vaat etti. Üç ay içinde… Tacikistan, Özbekistan ve Kırgızistan vatandaşları ile bir Azerbaycan vatandaşından oluşan 64 yabancıyı sahte şekilde ikamet adresine kaydettirdi. Toplam geliri 64 bin ruble oldu” ifadelerini kullandı.

Bu geniş çaplı kayıt faaliyeti gözden kaçmadı. Göçmenlik servisi çalışanları, tek bir daire için 64 varış bildirimi yapılması üzerine olağan dışı durumu fark etti. Yapılan incelemede, adrese kaydedilen kişilerin hiçbirinin söz konusu evde hiç yaşamadığı ortaya çıktı.

Savcılık, “Mahkeme, kişiyi yabancı uyruklu kişileri sahte şekilde ikamet adresine kaydettirmekten (Rusya Federasyonu Ceza Kanunu’nun 322.3. maddesi) suçlu buldu. Önceki hüküm kapsamında verilen şartlı hapis cezası kaldırılarak, açık ceza infaz kurumunda çekilmek üzere 2 yıl 4 ay hapis cezasına hükmedildi” açıklamasını yaptı.

Reklam

İlginizi Çekebilir