Rusya Federasyonu Komünist Partisi (KPRF) milletvekilleri, parti lideri Gennadiy Zyuganov’un öncülüğünde, öğretmenlerin maaş tabanının en az iki kat asgari ücret düzeyinde belirlenmesini öngören bir yasa tasarısı sundu. Tasarının amacı, eğitim alanında çalışan öğretmenlerin gelir seviyesini ülke genelinde güvence altına almak olarak açıklandı.
KPRF milletvekilleri tarafından hazırlanan ve parti lideri Gennadiy Zyuganov’un imzasını taşıyan yasa teklifi, öğretmen maaşlarının asgari ücretin iki katından az olamayacağını hükme bağlıyor. Tasarı, Rusya Federasyonu Hükûmeti’ne görüş için gönderildi.

Belgede, kamuya ait genel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin “belirlenen haftalık ders saatlerini doldurmaları koşuluyla, maaşlarının bulundukları bölgede geçerli olan asgari ücretin iki katından az olamayacağı” ifadesi yer aldı.
RIA Novosti’ye konuşan yasa tasarısının ortak yazarı, Devlet Duması milletvekili Yuriy Afonin, mevcut maaş düzeyinin öğretmenlere yeterli gelir sağlamadığını belirtti. Afonin, öğretmenlerin “ağır iş yükü ve tükenmişlik” nedeniyle meslekten uzaklaştıklarını ifade etti.
Milletvekili Afonin, “Her gün yalnızca eğitimden değil, aynı zamanda çocuklarımızın yetişmesinden de sorumlu olan insanlara dikkat etmenin zamanı geldi. Onlar toplumumuzun gelişiminin temel direkleri. Görevimiz öğretmenlik mesleğini yeniden saygın ve cazip hâle getirmektir.” diye konuştu.






