Kamçatka’da son 24 saatte büyüklüğü 7,4’e kadar ulaşan 60’tan fazla artçı sarsıntı kaydedildi. Bunlardan sekizini bölge halkı hissetti.
Bölgesel Acil Durumlar Bakanlığı yönetimi, “Bir gün içinde büyüklüğü 3,5 ile 7,4 arasında değişen 62 artçı sarsıntı meydana geldi, bunlardan sekizi hissedildi.” bilgisini paylaştı.

Artçı sarsıntılardan biri 7,4 büyüklüğünde kaydedildi. Yerleşimlerde altı şiddetinde hissedilen bu sarsıntı nedeniyle tsunami uyarısı yapıldı, ancak dalga yerleşimlere ulaşmadı.
Bir gün önce yarımadada büyüklüğü 4,9’a kadar çıkan sekiz yer sarsıntısı kaydedilmiş, bunların hiçbiri yerleşimlerde hissedilmemişti.
Depremin ardından evinde kalmaktan çekinenler için geçici barınma merkezi yeniden açıldı. Merkez, Petropavlovsk-Kamçatskiy’de Halaktırskoye şosesi 6/6 adresinde bulunuyor.
Kamçatka’da 30 Temmuz’da meydana gelen şiddetli depremden sonra volkanik aktivitelerin arttığı kaydedildi. Bilim insanlarına göre bu süreç halen devam ediyor.
“Bilim insanları, Kambalnıy, Bezımyannıy, Şiveluç, Klyuçevskoy, Karymskiy, Kraşeninnikov volkanlarında hareketlilik gözlemliyor. Bölge halkı ve ziyaretçilere bu devlere yaklaşmamaları konusunda ısrarla tavsiyede bulunuluyor.” açıklaması yapıldı.
Kamçatka’da 30 Temmuz’da 1952’den bu yana en güçlü deprem meydana gelmişti. 8,8 büyüklüğündeki bu depremin ardından 14 Ağustos’ta Kamçatka Krayı’nda doğal afet nedeniyle olağanüstü hâl ilan edildi. O tarihten bu yana her gün artçı sarsıntılar kaydediliyor. Çoğu yerleşimlerde hissedilmese de sismologlar bölgedeki sismik hareketliliği “aşırı yüksek” olarak nitelendiriyor ve şiddet ile yoğunluğun yavaş yavaş azaldığını belirtiyor.






