GAZETEM RUSYA | YEREL

En iyi mutfağa sahip ülkeler belli oldu, Rusya listede yer aldı

Yayın: · YEREL
En iyi mutfağa sahip ülkeler belli oldu, Rusya listede yer aldı
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Dünya genelinde mutfak kültürlerini karşılaştıran kapsamlı bir çalışma yayımlandı. Bağımsız bir analizle hazırlanan listede Rusya’nın küresel sıralamadaki yeri ve eski Sovyet ülkeleri arasındaki konumu dikkat çekti.

Bağımsız analitik kaynak World Population Review, en iyi mutfağa sahip ülkeler sıralamasını yayımladı; Rusya, bu sıralamada Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri arasında en iyi ülke olarak gösterildi.

Reklam

Kaynağın internet sitesinde yayımlanan ve dünyanın büyük çoğunluğunu kapsayan çalışmaya göre Rusya Federasyonu (RF), 35’inci sırada yer aldı. Sıralamada diğer eski Sovyet ülkeleri arasında Litvanya 39’uncu, Ukrayna 43’üncü, Azerbaycan 56’ncı, Belarus 75’inci, Letonya 78’inci, Kazakistan 92’nci ve Ermenistan 93’üncü sırada yer aldı.

Sıralamanın zirvesinde Yunanistan, İtalya ve Meksika yer aldı.

Yazarlar, listenin yaklaşık 400 bin farklı sıralamanın analizine dayanarak hazırlandığını belirterek, ulusal mutfaklara yönelik bu tür bir değerlendirmenin öznel olduğunun altını çizdi.

World Population Review adlı kaynak, 2013 yılında kuruldu. İnternet sitesinde Birleşmiş Milletler ve diğer kaynakların verilerine dayanarak demografi, ekonomi, sağlık ve sosyal konulara ilişkin güncel veriler, istatistikler, haritalar ve grafikler sunuyor.

Reklam

İlginizi Çekebilir