GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Whatsapp uygulaması çöktü

Yayın: · GÜNDEM
Whatsapp uygulaması çöktü
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki WhatsApp kullanıcıları, mesajlaşma uygulamasında sorun yaşadığını bildirirken, dijital analitik merkezi Downdetector’a göre şikayetler Amerika Birleşik Devletleri, İsviçre, İsrail, İspanya, Mısır ve Suudi Arabistan’dan geliyor.

Uygulamanın işleyişindeki zorlukların Rusya’daki birçok kullanıcı tarafından da gözlemlenmekte olduğunu yazan Kommersant gazetesi, Downdetector sitesindeki istatistiklere göre, WhatsApp kullanıcılarının yüzde 86’sının mesaj gönderemediğini, yüzde 12’sinin uygulamanın çalışmadığını bildirdiğini söylediğini aktardı.

Reklam

Gazete, küresel hale gelen sorunun neden kaynaklandığı henüz bilinmediğini de ekledi.

Rusya’nın en büyük mobil operatörlerinden Megafon, yakın zamanda Telegram’ın WhatsApp’ı geçerek ilk defa ülkenin en çok kullanılan mesajlaşması uygulaması olduğunu açıklamıştı.

Megafon’dan yapılan yazılı açıklamada, Rusya’da Telegram kullanımının 24 Şubat’tan bu yana hızla arttığına işaret edildi.

Telegram’ın toplam mesajlaşma trafiğindeki payının, mart ayının ilk iki haftasında yüzde 43’ten yüzde 63’e yükseldiği bilgisine yer verilen açıklamada, uygulamanın böylelikle Rusya’da en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması haline geldiği belirtildi.

17 Ekim’de Rusya Eğitim Bakanlığı, ülkedeki öğretmenlerin eğitim sürecinde veya okulda bulunduğu sürede WhatsApp ve diğer yabancı haberleşme araçlarını kullanmasını yasakladı.

Reklam

İlginizi Çekebilir