GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

ŞİÖ toplantısında, ortak çaba vurgusu yapıldı

Yayın: · GÜNDEM
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında , ek adımlar ve ortak çaba vurgusu yapıldı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı gerçekleştirildi.

Reklam
ŞİÖ toplantısında, ortak çaba vurgusu yapıldı
ŞİÖ Dışişleri Bakanları toplantısı Moskova’da yapıldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya, Çin, Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Tacikistan ve Özbekistan’dan oluşan ŞİÖ toplantısı ardından, basın toplantısı düzenledi.

Terörizm, uyuşturucu ve organize suçlar masaya yatırıldı

Toplantıda, uluslararası terörizmle mücadele, uyuşturucu kaçakçılığı, organize suç, siber saldırı gibi konuların ele alındığını belirten Lavrov, “Bütün bunlar, ek adımlar atılmasını ve ortak çaba gösterilmesini gerektiriyor.” dedi.

ŞİÖ toplantısında, ortak çaba vurgusu yapıldı
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov

Lavrov, İran nükleer anlaşması konusunun da görüşüldüğü bilgisini paylaşarak, “Hepimiz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından oy birliğiyle kabul edilen anlaşmaya bağlı kaldığımızı teyit ettik. Bu anlaşmanın tüm üye ülkeler tarafından uygulanması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Uluslar arası meseleler ele alındı

Orta Doğu ile Afrika’nın kuzeyindeki sorunları, Afganistan ve Suriye meselesini de ele aldıklarını dile getiren Lavrov, ŞİÖ Devlet Başkanlar Konseyi Toplantısı’nın video konferans yoluyla kasımda yapılacağını söyledi.

Reklam

İlginizi Çekebilir