GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı: Ürün eksiğimiz ve üretim açığımız yok

Yayın: · GÜNDEM
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı: Ürün eksiğimiz ve üretim açığımız yok
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, fiyat istikrar anlaşmasının ürün eksikliğine neden olmadığını, çünkü üretim açıklarının bulunmadığını bildirdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, fiyat istikrar anlaşmasının sonuçlarını değerlendirdi.

Reklam

Anlaşma kıtlık ya da eksikliğe neden olmadı

Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Viktor Yevtuhov, Rusya’da şeker ve ayçiçek yağı fiyatlarının dengelenmesine ilişkin anlaşmaların imzalanmasının, ürün kıtlığı ya da eksikliğine yol açmadığını belirtti.

Aralık ayında hükümet, Rusya’daki gıda fiyatlarındaki artışla başta olmak üzere bir dizi önlem açıkladı. Bu önlemlerin başında 1 Nisan 2021’e kadar geçerli olan şeker ve ayçiçek yağı fiyatlarını dengeleme anlaşması yer aldı.

Anlaşmaya göre belirlenen fiyatlar

Anlaşmaya göre, maksimum toptan ve perakende fiyatları, şeker için toptan satışta kilogram başına 36 ruble ve perakende için 46 ruble, ayçiçek yağı için toptan olarak litre başına 95 ruble ve perakende olarak 110 ruble olarak belirlendi.

Yevtuhov “Rossiya 24” televizyon kanalında yaptığı açıklamada “Tabii ki hiçbir eksiklik yoktur. Çünkü, prensipte üretim açığımız yok. Yeterince şeker ve ayçiçek yağı üretiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Reklam

İlginizi Çekebilir