GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Rusya’dan Türkiye’ye tatil fiyatları kasımda 1,6 kat arttı

Yayın: · GÜNDEM
Rusya’dan Türkiye’ye tatil fiyatları kasımda 1,6 kat arttı
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya Federal İstatistik Servisi Rosstat, Kasım 2021 döneminde Türkiye’ye yapılan tatil turu maliyetinin bir önceki aya göre 1,6 kat arttığını bildirdi.

Rosstat tarafından hazırlanan tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) raporunda, kasım ayında turizm ve turistik hizmetlerde fiyatların sürekli artış gösterdiği belirtilirken, “Türkiye’ye tatil gezisi maliyeti 1,6 kat artmış, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) düzenlenen turların maliyetleri ise yüzde 10,2 yükselmiştir” ifadelerine yer verildi.

Reklam

Bununla birlikte Rusya’da konaklama maliyetlerindeki artışa vurgu yapan servis, 1 yıldızlı otel ve motellerde konaklama maliyetlerinin son bir ayda yüzde 0,8 arttığına işaret ettiği raporunda, öte yandan diğer yıldız kategorilerine sahip otellerde konaklama maliyetlerinin yüzde 0,6 düştüğünü, pansiyonlarda ise bu düşüşün yüzde 13,3’e ulaştığını bildirdi.

Rosstat’a göre kasım ayında Rusya’da genel olarak otel ve diğer konaklama merkezlerinde hizmetlerin bir önceki ekim ayına göre yüzde 6,8 düştüğü görülürken, aynı zamanda sanatoryum ve sağlık hizmetleri (SPA) hizmetlerinde yüzde 0,3’lük düşüş gerçekleştiği de kaydedildi.

Dış turizm hizmetleri yüzde 9,1 arttı

2021 yılının ilk 11 ayında Rus vatandaşları için yurtdışında otel ve diğer konaklama hizmetlerindeki fiyatların geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 13,6 oranlarında arttığını bulan Rosstat, yurtdışındaki SPA ve sanatoryum benzeri sağlık turizm hizmetlerinde de yüzde 6’lık artış gözlemlendiğini ekledi.

Reklam

İlginizi Çekebilir