Rusya Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki sivil kayıpların sürmesini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin yetersizliğine bağlayarak Konseye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Bakanlık, ABD’nin tekrar eden veto hamlelerinin, bölgede ateşkesin sağlanmasını ve insani yardımların ulaşmasını engellediğini belirtti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki kan dökülmesini durduramayan BM Güvenlik Konseyinin yetersizliğinin üzüntü ve hayal kırıklığı yarattığını bildirdi.

Daha önce ABD, Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanması, rehinelerin serbest bırakılması ve insani yardım erişiminin sağlanmasına yönelik BM Güvenlik Konseyi karar tasarısını yedinci kez veto etmişti.
Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayımlanan açıklamada, “BM Güvenlik Konseyinin bu nedenle çatışmaları ve kan dökülmesini durduramaması, sivil halkın acılarını sonlandıramaması derin üzüntü ve hayal kırıklığı yaratmaktadır” ifadesine yer verildi.






