Rusya’nın en büyük perakende zincirlerinden Pyaterochka ve Magnit, Rusya Federal Anti-Tekel Servisi’nin (FAS) uyarısı sonrasında Moskova Bölgesi’ndeki marketlerinde gıda fiyatlarını düşürdü.
FAS basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, iki perakende zincirinin de servisin uyarılarını dikkate aldığı vurgulanırken, eylül ayında Moskova Bölgesi’nin birçok ilçesinde baskın bir Pazar konumuna sahip olan Agrotorg LLC (Pyaterochka perakende zinciri) ve Tander JSC (Magnit perakende zinciri) şirketlerinin marketlerinde kaydedilen yüksek fiyatların düşürüldüğü aktarıldı.

Sosyal açıdan önem arz eden mallarda fiyatların sürekli olarak takip edildiğine işaret eden FAS, açıklamasında perakende zincirlerinin de fiyat dinamiklerini kendilerinin izlemelerini ve zamanında harekete geçmelerini tavsiye etti.
FAS, 24 Eylül’de yaptığı açıklamada perakende zincirlerinin Pyaterochka ve Magnit’in Moskova Bölgesi’nde hakim durumda olduğu bazı bölge ilçelerindeki marketlerinde ekmek, buğday unu, domuz eti ve tavuk eti maliyetlerinin, hakim durum belirtisinin bulunmadığı diğer bölge pazarlarına göre yüzde 10 daha yüksek olduğu belirlemiş, Magnit ve Pyaterochka’nın marketlerdeki bu ürünlerin fiyatlarını haksız yere artırdığını iddia etmişti.
Market zincirlerine uyarı mektuplarını gönderdiğini açıklayan FAS, uyarıların uygulanma süresinin bildirimin alındığı tarihten itibaren 10 gün olduğunun da altını çizilmişti.






