GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Putin’den tüm bölgelere geceleri eğlence yasağı geldi

Yayın: · GÜNDEM
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkedeki tüm bölgelerde faaliyet gösteren eğlence ve yeme-içme sektörünün gece saat 23:00 ile sabah saat 06:00 arasında hizmet vermesini yasaklayan talimatı imzaladı.

Kremlin resmi internet sayfasında yer alan talimatta, “Rusya Federasyonu’nun tüm bölgelerinin üst düzey yönetimi tarafından, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) bölge müdürlükleri ile işbirliği içerisinde, bölgelerdeki eğlence etkinliklerinin yasaklanması ve gece saat 23:00’den sonra yemek hizmetleri de dahil tüm eğlence faaliyetlerinin sabah saat 06:00’ya kadar kısıtlanması önlemleri alınması” ifadelerine yer verildi.

Reklam

Tüm bölge valilerinin genel karantina süresince uygulanacak yasaklar ile ilgili 15 Kasım’a kadar rapor vermelerinin istendiği talimatta, Rusya’nın tüm bölgelerindeki kafe, restoran, bar, disko, gece kulübü gibi tüm işletmelerin gece 23:00 itibariyle kapatılması gerekecek. 

Putin, aynı zamanda ülkede coronavirüs testi kapsamının çoğaltılmasını ve testleri pozitif çıkan hastaların mümkün olan en kısa sürede tecritinin devlet organları tarafından sağlanmasını emretti.

Reklam

İlginizi Çekebilir