GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Putin, internet reklamlarının standartlaştırılmasına ilişkin yeni yasayı imzaladı

Yayın: · GÜNDEM
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, internet üzerinde yayınlanan reklamların tek bir standarda bağlanması ve reklamlar için birleşik bilgi sisteminin oluşturulmasını sağlayan yeni yasayı imzaladı.

İmzalanan yasaya göre, internet ortamında yayınlanacak tüm reklamlar hakkında bilgi toplama ve işlenmesi ile birlikte bu tür verilerin kaydı ve erişimi Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) tarafından 1 Eylül 2022 itibariyle tek bir sistemde toplanıp erişim süreçleri otomatikleştirilecek.

Reklam

Roskomnadzor tarafından hazırlanacak olan sistem, internet üzerinden reklam verme koşullarında yeni standartlar getirirken, verilen her türlü reklamda distribütör, operatör ve aracılarla birlikte reklamı verenlerin de bilgilerini içerecek.

Yeni yasaya göre internette yayınlanan televizyon programları, televizyon ve radyo programları hariç olmak üzere tüm internet reklam görüntülerinde “Reklam” ibaresi olması gerekirken, bu işaretin yanında reklamı verenlerin internet sitesinin de bulunması zorunlu olacak.

Reklam

İlginizi Çekebilir