Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü Sergey Narişkin, Avrupa’da barış ve güvenlik istemeyen güçlerin etkili olduğunu belirtti. Narişkin, bu güçlerin kıtada uzun süreli istikrarın sağlanmasını engellemeye çalıştığını ifade etti.
Sergey Narişkin, Avrupa’da “savaş partisi” olarak tanımladığı bir grubun kıtada barış ve güvenlik istemediğini söyledi.

Narişkin, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinin istihbarat başkanları toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Avrupa’da, Rusya’nın savunduğu herkes için eşit ve bölünmez güvenliğe dayalı kalıcı ve adil bir barışın sağlanmasını istemeyen küresel bir ‘savaş partisi’ faaliyet gösteriyor” dedi.
Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Narişkin, Batı’nın Rusya’ya stratejik bir yenilgi yaşatma hedefinden hâlâ vazgeçmediğini belirtti.
Narişkin, BDT ülkelerinin istihbarat başkanları toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Batı’daki birçok ülkenin, özellikle NATO’nun Avrupa kanadının hedefi Rusya’ya stratejik bir yenilgi yaşatmaktır. Gerçi son bir yılda bu yöndeki çığlıklar ve feryatlar biraz azaldı, ancak Batılılar bu çılgınca hayallerinden vazgeçmiş değiller” ifadelerini kullandı.
Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Narişkin, Ukrayna’ya Tomahawk füzesi sevkiyatının gerçekleşmesi durumunda bunun Moskova tarafından düşmanca bir adım olarak değerlendirileceğini söyledi.
Narişkin, BDT ülkelerinin istihbarat başkanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Eğer bu adım atılırsa, Rusya bunu düşmanca bir hareket olarak değerlendirecek. Bu tür bir adım yalnızca Avrupa’nın değil, genel olarak dünyanın güvenlik alanındaki risklerini de ciddi biçimde artıracaktır” dedi.
Batı’nın “stratejik yenilgi” hedefi sürüyor
Narişkin, Batı’nın özellikle NATO’nun Avrupa kanadında yer alan ülkelerinin Rusya’ya karşı stratejik yenilgi hedefinden vazgeçmediğini dile getirerek, bu yaklaşımın Avrupa güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.






