GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Libya konusunda Rus ve Türk mutabakatı

Yayın: · GÜNDEM
Libya konusunda Rus ve Türk mutabakatı
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Türkiye ve Rusya, Libya krizinde temasların sürdürülmesi konusunda anlaştı. Rus ve Türk makamlarının,  Libya konusunda  “Temaslarımız devam edecek” şeklindeki  mutabakatı onayladıkları açıklandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Libya krizi konusunda Türkiye ile temasların sürdürülmesi konusunda uzlaşıya varıldığını bildirdi.

Reklam

Açıklama Rus Dışişleri Bakanlığı’dan geldi

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Rus ve Türk yetkililerinin Libya ile ilgili olarak dün başkent Moskova’da istişarelerde bulunduğu anımsatıldı.

Delegasyonlarda kimler olacak?

Rus delegasyonuna Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Orta Doğu ve Afrika ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Türk delegasyonuna ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın başkanlık ettiği kaydedilen açıklamada, Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac ve Tobruk Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih’in çatışmaların durdurulmasıyla ilgili daha önce yaptıkları açıklamaların önemi vurgulandı.

Açıklamada, “Moskova ve Ankara tüm önde gelen siyasi güçler ve oluşumların katılımıyla Libyalılar arasında yapıcı diyaloğun kurulmasına yardımcı olunması konusunda ileride yaklaşımların koordine edilmesiyle ilgili olduğunu teyit etti.” ifadelerine yer verildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 19 Ocak’ta gerçekleşen konferansın kararlarının uygulanması gerektiğine işaret edilen açıklamada, “Libya krizinin çözümü konusunda Rus ve Türk kurumları arasında temasların sürdürülmesi konusunda uzlaşıya varıldı.” bilgisi aktarıldı.

Reklam

İlginizi Çekebilir