GAZETEM RUSYA | GÜNDEM

Lavrov: Avrupa, Anchorage ruhunu zehirlemeye çalışıyor

Yayın: · GÜNDEM
Lavrov: Avrupa, Anchorage ruhunu zehirlemeye çalışıyor
GAZETEM RUSYA HABER MERKEZİ
Oluşturulma:

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Gosduma’daki “hükümet saati” oturumunda yaptığı konuşmada Avrupa’nın Anchorage ruhunu zehirlemeye çalıştığını belirterek, bu girişimlerin sonuçsuz kalacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Anchorage ruhunun yok edilemeyeceğini ancak zehirlenebileceğini belirterek, Avrupa’nın bunu yapmaya çalıştığını söyledi.

Reklam

Lavrov, Gosduma’daki “hükümet saati” oturumunda yaptığı konuşmada, “Anchorage ruhu şu anda moda bir konu; yok edildiği söyleniyor. Ruh yok edilemez; ancak uçup gidebilir ya da çeşitli zararlı kimyasal gazlarla zehirlenebilir. Avrupa da bunu yapmaya çalışıyor, ancak bunda başarılı olamayacak” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus ve Amerikan tarafları arasında Anchorage’da varılan anlaşmaların korunmasını umut ettiklerini ve bu konuyu ABD ile temaslarda dile getirdiklerini söyledi.

Lavrov, Gosduma’daki “hükümet saati” oturumunda yaptığı konuşmada, “Bu mutabakatların korunmasını güçlü biçimde umut ediyoruz; çünkü iki büyük gücün liderleri bu mutabakatlar üzerinde anlaştı. Amerikalı meslektaşlarımızla devam eden temaslarda bunun böyle kalması için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD lideri Donald Trump’ın Alaska’daki görüşmesinde Ukrayna konusunda varılan mutabakatların yürürlükte kaldığını söyledi.

Lavrov, yaptığı konuşmada, “Kolektif Batı’nın Ukrayna’da kışkırttığı krizin kalıcı çözümü, temel nedenleri ortadan kaldırılmadan mümkün değildir. Bildiğiniz üzere bu yaklaşım Trump yönetimi tarafından da kabul edildi. Bu temel üzerinde geçen yıl ağustos ayında Alaska’daki Rusya ve ABD devlet başkanları görüşmesinde Ukrayna sorununun kalıcı ve uzun vadeli çözümünün nasıl sağlanacağına ilişkin mutabakatlara varıldı. Bu mutabakatlar masada kalmaya devam ediyor” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı, Batılı ülkelerin adımlarına rağmen Rusya’nın uluslararası arenada haklarını savunduğunu söyledi.

Lavrov, “Rusya, oluşmakta olan çok kutuplu dünya düzeninde meşru haklarını zorlu bir rekabet mücadelesi içinde savunuyor. Bunu çoğu zaman Batılı azınlığın aşırı hırslarını dizginleme ve herkesle saygı temelinde iş yapma konusundaki isteksizliğine rağmen yapmak zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Lavrov, “Batılılar, egemen eşitlik ve uluslararası hukukun diğer ilkeleri temelinde çalışmaya hazır olan herkesle bunu yapmak istemiyor” diye ekledi.

Reklam

İlginizi Çekebilir