Rusya Ulaştırma Bakan Yardımcısı Kirill Bogdanov, insansız araçların otomobil pazarındaki payının artmasıyla 2030 yılına kadar ülkedeki trafik kazalarınının yüzde 8 oranında azalacağını söyledi.
İnsansız araç taleplerinin tüm dünyada olduğu gibi Rusya’da da gün geçtikçe arttığına vurgu yapan Bogdanov, aynı zamanda insansız otonom kamyonların kullanılmasının yaygınlaştırılmasıyla lojistik maliyetlerinin düşeceğini ve kargo taşımacılığı hızınının yüzde 25 artıracağını dile getirdi.

Bakanlığın insansız kargo araçları projesi olduğunu vurgulayan Kirill Bogdanov, “İnsansız Lojistik Koridoru” adı altında yürütlüdüğünü ifade ederek, “ Bu girişimimiz Rusya, Asya ve Avrupa arasında insansız lojistik koridorları oluşmasını sağlayacak. Bu durumda, ülke içinden transit akışı 2030 yılına kadar on kat artacaktır” diye konuştu.
Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, bu yıl içerisinde pilot proje kapsamında ülkedeki vatandaşlara insansız taksi kullanma fırsatı sunmayı planladığını duyurmuştu.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından geliştirilen “Rusya Federasyonu’nda Dijital İnovasyon Alanında Deneysel ve Yasal Rejimler” uygulamasına ilişkin yasayı imzaladığı hatırlatılarak, daha önce kısıtlamalar nedeniyle geliştirme fırsatı olmayan yeniliklerin test edilmesine bu yıl içerisinde başlanacağı ifade edildi.
Kabul edilen yasa sayesinde bu yıl denenecek olan sürücüsü olmayan insansız taksi kullanma imkanının sağlanmasının planlandığını belirten Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Vladislav Fedulov, “İnovasyonunun Moskova ve bölgesiyle birlikte Krasnodar Bölgesi ve Tataristan‘da test edilmesi planlanıyor. Deneylerin ilerlemesini yakından takip edeceğiz. Bu mekanizma işletmeler tarafından talep görüyor. Şirketler uzun süredir bu kararı bekliyor. Projelerin başarılı bir şekilde test edilmesi durumunda, modern teknolojilerin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi için geniş fırsatlar açılacaktır” şeklinde konuştu.






